Tall Ships Race 2015

Flere minner for livet!

Caroline, som er bygget som «Trine» i Kristiansund i 1885, feirer dermed sitt 130års jubileum med deltakelse i Tall Ships Race 2015.

Tall Ships Race sommeren 2013 i Østersjøen var for oss en kjempesuksess, og vi ønsker derfor å bygge videre på disse opplevelsene og erfaringene når vi nå inviterer til en seilas nordover langs norskekysten, sørover Skagerak, og tilbake til Sandnes igjen..
Vi deler turen opp i 4 etapper, der vi skal innom Tall Ships arrangementene i Ålesund, Kristiansand og Aalborg.

Spesielt i år er følgende:

I Regatta-etappen mellom Kristiansand og Aalborg er målsettingen vår å markere oss med at samtlige ombord skal være mellom 15-25år, vi setter altså kravet om ungdomsandel om bord 100% høyere enn regattaens regelverk krever!
Dette skal vi også gjøre for å vise at vi tar vårt rekrutteringsarbeid på alvor, samt at vi deler arrangørenes oppfatning av den egentlige hensikt med Tall Ships Race og forbrødringen blant ungdom fra ulike nasjoner som ligger bak. Rederen må dermed mønstre av i Kristiansand, og ønske båt og mannskap hell og lykke regattaen.

4 Etapper:

Første etappe starter i Sandnes, og går nordover langs norskekysten opp til Ålesund.
Vi ønsker på denne etappen også å avlegge Sterkoder Verft i Kristiansund et besøk, det var nemlig her Caroline i 1885 blei bygget, dengang verftet het Bjørnehaugen Verft. I Ålesund er det Tall Ships festival fra 15.-18.Juli.www.tallshipsalesund.no Etappen avsluttes 17/7 i Ålesund.
Ingen ledige plasser!

[tminus t=”08-07-2015 17:00:00″]

Andre etappe

Andre etappe er en 10 dagers «Cruise in company» etappe, der alle seilskutene seiler sammen nedover kysten og besøker ulike vertshavner med ulike arrangementer. Det vil også være naturlig å søke til uthavner og ankring på denne etappen. Det er mye som tyder på at vi vil være medarrangører på en fellessamling en av dagene/kveldene på denne etappen. Mer info senere. Det er ikke samme kravet til ungdomsandel på denne etappen, slik at om du er blitt voksen selv om du føler deg som en ungdom, så er det denne etappen du skal bli med på!

Påmønstring: Fredag 17/7, vi seiler fra Ålesund lørdag 18.juli og ankommer Kristiiansand Lørdag 25/7, avmønstring blir Mandag 27.juli, samme dag som det holdes avslutningsfest med fyrverkeri om kvelden. http://www.tsrkristiansand.no/ Pris: 5000nkr for kost og losji 10 døgn.
Ledige plasser!

Tredje etappe

Deltakerne på tredje etappe mønstrer på i Kristiansand Mandag 27. juli. Etter en minnerik avslutningskveld i Kristiansand seiler alle skutene samlet ut av byen Tirsdag 28/7 og gjør seg klar på startlinjen. Når starten går settes kursen mot Aalborg, regattaen er i gang!
Skagerak skal krysses, og vi skal seile sørover på østsiden av Danmark til mållinjen en plass nær utløpet av Limfjorden krysses. Vi ankommer Tall Ships Race festival i Aalborg Lørdag 1/8. Vi blir liggende til kai i Aalborg under hele arrangementet og de som ikke kan følge med hjem igjen mønstrer av Mandag 3.august. For å gjøre denne etappen mer unik, inviterer vi kun ungdom mellom 15 og 25år på denne etappen, dette gjør at vi stiller nærmest i en egen klasse, og opplevelsen blir utelukkende sammen med jevnaldrene. http://www.tsr15.dk/
Pris: 5000nkr for kost og losji 8 døgn.
Ledige plasser!

Fjerde etappe

Fjerde etappe seilerne mønstrer på Mandag 3.august og får med seg avslutningsfesten i Aalborg, neste dag (4/8) deltar vi i paraden som markerer avslutningen i Aalborg, og setter kursen nordover mot Norge. Vi krysser Skagerak mot Sørlandet, kanskje i retning Lillesand/Justøya, og får med oss både Sørlandskysten og Blindleia før vi runder Lindesnes og enten har god seilvind og blåser nordover, eller opplever steder som f.eks Korshavn, Hidra, Nesvåg på vår ferd mot Tungenes, og til slutt legger til kai i Sandnes søndag 9.august. Denne etappen er åpen for alle, og vi håper mange vil være med på hele rundturen fra Kristiansand til Sandnes. Dette vil reflekteres i prisingen av etappen.

Pris: 2500nkr for kost og losji 6 døgn.

1000kr rabatt for deltakerne som er med på både etappe 3 & 4!, altså 1500nkr å betale.
Ledige plasser!

Stipend:

Deltakere mellom 15 og 25år oppfordres til å søke om stipend fra Norsk Seiltreningsallianse. De heldige kan få inntil 40/% av netto kostnad på etappe 3, oppad begrenset til 2500kr. Mer info om dette finnes på http://http://www.nsta.no/
40% av 5000nkr vil kunne gi deg et stipend på 2000nkr som du beholder sjøl som reisestøtte!
Det finnes også i hvert fall 2 andre stipender som det er mulig å søke om støtte fra, mer info om dette vil du finne på www.nsta.no
Stipend pengene deles ut etter første mann til mølla prinsippet, slik at her er det mange gode grunner til å melde seg på, og deretter sende av gårde stipend søknad!

Sikkerhet i Caroline:

Caroline er systematisk og planmessig restaurert og vedlikeholdt av eierne siden båten kom til Sandnes i 1998. Hun er generelt i god stand, med moderne sikkerhets og kommunikasjonssystemer ombord.
Caroline er blant annet utstyrt med godkjent redningsflåte, redningsvester, livbøyer, nødpeilesender, og brannalarmsystem. Og ellers alt som kreves for å bli godkjent for deltakelse i Tall Ships Race.
Skipsførerne om bord i Caroline har nødvendige maritime sertifikater, og lang erfaring innen det å arrangere og gjennomføre seilaser som dette . Vi fokuserer på å holde skip og utstyr generelt i god stand, og fokuserer særskilt på sikkerheten for både skip og besetning gjennom hele seilasen.

Hva kreves av deg for å kunne bli med?

Som ved tidligere seilaser så er eneste kvalifikasjonskravet at du har lyst til å delta!
Det er det beste utgangspunkt for at du, dine medseilere, og vi som er fast mannskap om bord skal få en kjekk og minnerik opplevelse sammen.

Spørsmål og påmelding:

Spørsmål kan stilles på Facebook-arrangementet eller direkte på mail. Vi har opprettet en ny Caroline gruppe på Facebook som vi oppfordrer alle om å følge/like fremover.

Ved spørsmål/påmelding, send mail til Lars Henning Lura på
kontakt@caroline.no.
www.caroline.no

eller ring Ragnar om du heller vil det..

Skipper på de to første etappene vil bli: Lars Henning Lura, 92428835
Skipper på de to siste etappene vil bli: Ragnar Lura, 45296496
(Nei, vi er ikke i slekt med hverandre)